Projekt i gang - Bispehaven

LINK arkitektur

Social renovering af Bispehaven

Sociale renoveringer i Bispehaven tager udgangspunkt i en igangværende, omfattende tryghedsindsats af hele afdelingen, hvor Østjysk Bolig har som mål at øge trygheden og tilliden blandt beboerne i området.  

Blandt de fysiske greb der tages i brug er etablering af et differentieret udvalg af Karnapper, altaner og vinduer. Disse skal skabe rammerne for at beboerne kan være en del af et fællesskab uden at bevæge sig ud af boligen. Desuden vil boligkvaliteten blive øget markant gennem lysindfald og nye indretningsmuligheder. 

”I Bispehaven er vi i gang med en stor Tryghedsrenovering. Vi er altså i forvejen opmærksomme på, at man godt kan ændre en afdeling fysisk og opnå et socialt resultat – nemlig en øget tryghedsfølelse. Derfor er vi også glade for at kunne samarbejde med BL, Landsbyggefonden og Realdania om også at få ensomhedsproblematikken med i vores renovering. Vi har en del ensomme beboere i Bispehaven, og det vil vi meget gerne være med til at ændre på,” fortæller Allan Søstrøm, direktør i Østjysk Bolig.

Vi vil følge den sociale renovering i Bispehaven og dele erfaringerne fra den igangværende renovering.


Fakta

Status

I gang

Projektøkonomi

Samlet projektøkonomi

250 mio. kr

Boligafdelinger

Østjysk Bolig, afdeling 6 Bispehaven

Boligtype

Antal lejemål

870

Opførelsesår

1969-1973